magneettimies

Elokuvan henkilöitä

Matti Streng
Pekan isä.

Joonia Streng
Pekan poika.

Sonja Lehto
Pekan sisko, Pekan levyjen kansikuvittaja.

Lasse Streng
Pekan veli.

Juuso Salokoski
Pekan serkku ja Emma Salokosken isä. Asiantuntija- ja liikkeenjohtotehtävissä yritysrahoituksen ja kansainvälisen pankkitoiminnan parissa.

Emma Salokoski
Pekan serkun Juuso Salokosken tytär. Salokoski nousi suomalaisen nu-soulin johtotähdeksi Quintessence-yhteyeen solistina ja on levyttänyt soolourallaan mm. EP:n ”Puutarhassa” 2003 jonka nimikappale on Strengin levyltä ”Kesämaa”.

Atte Blom
Perusti Love Records-levy-yhtiön 1966 säveltäjä Henrik Otto Donnerin ja rumpali Christian Schwindtin kanssa. Edesauttoi saamaan”Magneettimiehen kuolema”-levylle Tasavallan Presidentin soittamaan.

Calle Lindholm
Calle ja Pekka tapasivat Helsingin Ylioppilasteatterissa vuonna 1967. Soittivat jonkin aikaa yhdessä perustamassaan ”Mursun lämmin henkäys”-yhtyeessä. Calle Lindholm on työskennellyt mm. Ruisrockin juontajana ja Yleisradion toimittajana.

Irmeli Isomäki
Irmeli ja Pekka tutustuivat junassa vuonna 1966. Irmeli ja Pekka olivat kirjeenvaihdossa ja ystävyys kesti Pekan elämän loppuun saakka.

Kaarina Valoaalto
Kaarina tutustui Pekkaan tämän viimeisinä vuosina Helsingin Emmauksen kautta. Valoaalto on ammatiltaan kirjailija ja julkaissut useita runokokoelmia ja proosateoksia.

Jori Sivonen
Jori ja Pekka olivat läheiset ystävät opistovuoden aikana Suomen nuoriso-opistossa Mikkelissä vuonna 1965-1966. Jori Sivonen on suomalainen säveltäjä, muusikko ja tuottaja.

Vilho Sääksjärvi
Pekan huonetoveri Suomen nuoriso-opistossa 1965-1966. Vilho valokuvasi paljon ja hänen kuviaan Pekasta nähdään elokuvassa.

Sinikka Haapanen
Ystävystyi Pekan kanssa Suomen nuoriso-opiston aikoina 1965-1966. Haapanen on Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen kulttuurisuunnittelija.

Keijo Siekkinen
Keijo ja Pekka tutustuivat armeija-aikoina. Siekkinen on kirjailija, vasemmistolainen kunnallispoliitikko ja pyörittää Jyväskylässä sijaitsevaa Vakiopaine-ravintolaa.

Juha Hurme
Pekka Strengin musiikista vaikutteita saanut ohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija.

Jukka Hakoköngäs
Sovitti Olympia-orkesterin kanssa Pekka Strengin demonauhoitukset ”Unen maa”-levylle 2009. Suomalainen muusikko, säveltäjä ja tuottaja.

Jukka Lindfors
Pekka Streng -sivujen ja www.pekkastreng.net -sivuston webmaster. Pitkän matematiikan ja ATK:n tuntiopettaja Lahden Rudolf Steiner -koulussa.

Tapio Korjus
Teki 1973 Musa-lehden toimittajana ainoan haastattelun Pekasta mutta haastattelu julkaistiin vasta 1978 Soundissa. Tätä nykyä Korjus toimii musiikkialan monitoimiyhtiön Rockadillon toimitusjohtajana.

Nanna Varrio
Koululainen, Pekka Strengin musiikin ystävä.

Yhteistyössä:

yhteistyo