Magneettimies

Ohjaaja ja tuottaja Arto Halonen

KUVA: Arto Halonen

Arto Halonen on monien palkittujen dokumenttielokuvien ohjaaja, kuten Pyhän kirjan varjo, Pavlovin koirat, Taivasta vasten ja Karmapa - Jumaluuden kaksi tietä. Arto Haloselle myönnettiin vuoden 2005 Suomi-palkinto, joka myönnetään tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta urasta. Palkinto on kulttuuriministerin ja valtiovallan antama tunnustus ja kiitoksen osoitus taiteellisesta luomistyöstä. Euroopan elokuva-akatemia nimesi Halosen Pyhän kirjan varjon ehdolle parhaaksi eurooppalaiseksi dokumenttielokuvaksi 2008.

Vuonna 2008 Thessalonikin kansainvälinen dokumenttielokuvafestivaali palkitsi Halosen yhtenä aikansa merkittävimmistä eurooppalaisista dokumenttielokuvan tekijöistä ja kehittäjistä, ja helmikuussa 2009 Euroopan elokuva-akatemia kutsui Arto Halosen jäsenekseen.

Arto Halonen on myös DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin perustaja, ja toimi sen ensimmäisenä festivaali- ja taiteellisena johtajana vuosina 2001-2004.

Halosen dokumenttielokuva Magneettimies sai ensi-iltansa Rakkautta & Anarkiaa elokuvafestivaaleilla. Tällä hetkellä tuotannossa on Halosen pitkä fiktio-elokuva Prinsessa, joka saa ensi-iltansa syksyllä 2010.